Home » Local » Pregătiri pentru „Rabla Local 2023”! Municipiul Vaslui acorda stimulente pentru casarea unui număr de 1.000 de autovehicule

Pregătiri pentru „Rabla Local 2023”! Municipiul Vaslui acorda stimulente pentru casarea unui număr de 1.000 de autovehicule

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii locali au aprobat participarea municipiului Vaslui la Programul „Rabla”. Stimulentul pentru casare este în valoare de 3.000 lei, din care 600 lei sunt susţinuţi din bugetul local şi 2.400 lei din Fondul pentru Mediu. Municipiul Vaslui va finanța casarea autovehiculelor uzate pentru un număr de 1.000 de autovehicule. 

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară participarea la programul privind casarea autovehiculelor uzate, care este finanţat din „Fondul de Mediu”,

Consilierii au votat şi susţinerea din bugetul local al municipiul Vaslui a contribuţiei financiare proprii aferentă acordării stimulentelor pentru casarea autovehiculelor uzate incluse în cererea de înscriere.

Plata respectivelor sume se face cu titlu de stimulent pentru casare acordat pentru un autovehicul uzat în cuantum de 3.000 lei, din care 600 lei sunt susţinuţi din bugetul local şi 2.400 lei din finanţarea alocată din Fondul pentru Mediu proprietarilor de autovehicule.

Prin urmare, s-a aprobat susţinerea din bugetul local a stimulentelor pentru casarea autovehiculelor uzate pentru un număr de 1.000 autovehicule, reprezentând o valoare a stimulentului de 600 lei/autovehicul, în cuantum total de 600.000 lei.

Stimulentul se acordă în schimbul predării spre casare a fiecărui autovehicul uzat cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, care se încadrează în norma de poluare EURO 3 şi/sau inferioară în condiţiile de eligibilitate stabilite de ghidul programului.

„Conform condiţiilor de acordare a cuantumului finanţării, referitor la numărul de locuitori ai municipiului Vaslui, se pot solicita sume reprezentând stimulent pentru casare pentru cel mult 1.000 de autovehicule uzate eligibile pentru acest program, fiind necesară o alocare de resurse în valoare de 3.000 lei/autovehicul, reprezentând o suma totală de 3.000.000 lei”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Persoanele care vor dori să-şi caseze maşina mai veche de 15 ani vor trebui să se înscrie în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, după publicarea listei solicitanţilor (delegaţilor) acceptaţi pe pagina de internet a AFM. După finalizarea înscrierii, AFM transmite delegaţilor lista solicitanţilor de finanţare care solicita stimulentul pentru casare.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*