Home » Agricultura » Pregătiți pentru banii europeni! 68 de fermieri vasluieni vor finaliza cursuri de calificare

Pregătiți pentru banii europeni! 68 de fermieri vasluieni vor finaliza cursuri de calificare

În prima jumătate a lunii mai 2023, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui va finaliza mai multe cursuri de calificare pentru fermieri. Este vorba despre cursurile de instruire pentru specializǎrile apicultor – 28 cursanţi, pomicultor– 6 cursanţi, legumicultor– 15 cursanţi și tractorist agricol– 19 cursanţi.

Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui, a precizat că aceste cursuri sunt organizate în vederea accesǎrii de cǎtre fermierii locali a fondurilor financiare europene în perioada 2023-2027.

Cursurile vizează urmǎtoarele specializǎri: lucrǎtor în cultura plantelor, lucrǎtor în creşterea animalelor, apicultor, legumicultor, pomicultor și tractorist agricol.

„Un astfel de curs se desfășoară în baza unui contract încheiat între instituţie şi solicitant pe o perioadă de 3 luni de zile și reprezintǎ un cumul de activităţi de instruire teoreticǎ și practicǎ agricolǎ, planificate în 360 ore, respectiv 120 de ore alocate teoriei și 240 orelor de practicǎ. Activităţile teoretice de instruire au loc la sediul instituţiei, situat în strada Eternităţii,  nr. 1, Vaslui, iar preţul este de 600 lei/curs”, a spus Gigel Crudu.

Astfel, pentru înscrierea la cursurile de calificare sunt necesare o serie de documente, precum: document de identitate CI/BI solicitant, ultima diplomǎ care atestǎ studiile-minim 8 clase, certificat de naștere, certificat de cǎsǎtorie (dupǎ caz).

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: