Home » Local » „Sola Scriptura”, o nouă librărie în Vaslui

„Sola Scriptura”, o nouă librărie în Vaslui

Rețeaua națională de librării „Sola Scriptura” a inaugurat un punct la Vaslui. La eveniment au participat membrii ai comunității locale și reprezentanți ai Bisericii Adventiste.
Administratorii librăriei au ținut să evidențieze nevoia de reînviere a culturii și spiritualității, asistând în prezent la un declin al educației școlare și un dezinteres manifestat față de carte și bucuria lecturii.
„Trebuie să ne gândim din ce în ce mai mult la ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi, la felul în care se formează oamenii, la felul în care comunitățile mai joacă un rol direct în formarea oamenilor, un anumit control social, așa cum era pe vremuri. Din punctul acesta de vedere cred că simțim o lipsă acută. Ne formăm mai mult înghițind informații fie vizual, fie auditiv, pe care nu le mai filtrăm, ci le luăm așa cum sunt ele transmise. Și nu întotdeauna cei care transmit aceste informații se gândesc la binele nostru. Inițiativa aceasta este de apreciat și lăudabilă, pentru că invită nu numai ca tu să deschizi o carte și să vezi ce scrie acolo, să înțelegi mai multe lucruri, ci să și vorbești cu anumiți oameni și să afli ce au gândit ei când au deschis o anumită carte. E un lucru lăudabil și de apreciat și prin prisma faptului că nu prea ne năpădesc inițiative de genul acesta”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Rețeaua de librării „Sola Scriptura” colaborează cu Editura „Viață și Sănătate”, iar în cadrul librăriei există și o bibliotecă de unde pot fi împrumutate cărți.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*