Home » National » Acțiuni intense la P.T.F. Nădlac II: 137 de cetățeni străini depistați ascunși în ultimele 24 de ore

Acțiuni intense la P.T.F. Nădlac II: 137 de cetățeni străini depistați ascunși în ultimele 24 de ore

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 137 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci TIR-uri. Patru din cei cinci şoferi ai mijloacelor de transport marfă sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci, un bulgar și un ucrainean, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, Bulgaria și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria.

Unul dintre șoferi a adus la cunoștința polițiștilor de frontieră faptul că din semiremorcă se aud zgomote și că ar putea fi ascunse persoane în interiorul acesteia.

Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 137 de cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 64 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Pakistan, Bangladesh, Sudan), intrați legal în țara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru patru dintre șoferi, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Totodată, cetățenii depistați ascunși sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura