Home » Local » Cod galben hidrologic pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad

Cod galben hidrologic pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați supraveghează în permanență acumulările, cursurile de apă și lucrările cu rol de apărare împotriva inundațiilor, ca urmare a avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.
Cod galben hidrologic până mâine la ora 12.00 pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad – bazin amonte stația hidrometrică Negrești și afluenții aferenți sectorului aval stația hidrometrică Negrești – amonte stația hirometrică Bârlad (județele Iași și Vaslui) și Jijia – bazin amonte stația hidrometrică Todireni şi afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Todireni (judeţele: Botoşani şi Iaşi);
Cod portocaliu hidrologic până astăzi la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (afluent al râului Bârlad) – bazin amonte acumularea Solești (județele: Iași și Vaslui) şi pe râul Miletin – pe sectorul aferent stația hidrometrică Şipote (județul Iași).
La ora 12.00 pe cursul de apă Miletin la stația hidrometrică Sipote, județul Iași, s-a depășit cota de atenție cu 72 de cm, iar la acumularea Pârcovaci s-a depașit faza I de apărare cu 80 de cm. Tendița este de creștere.
În județul Vaslui s-au depășit mărimile de apărare la următoarele stații hidrometrice: pe râul Vaslui la s.h. Codăești cu 19 cm cota de inundații (tendința de creștere), râul Dobrovăț la s.h. Codăești cu 88 cm cota de atenție (tendința de scădere), pe cursul de apă Stavnic la s.h. Frenciugi cu 22 cm cota de atenție (tendința de creștere) și pe cursul de apă Sacovăț la s.h. Țibana cu 73 cm cota de atenție (tendința de scădere).
Revenim cu recomandarea ca autorităţile locale să asigure starea de permanenţă la sedii în zonele aflate sub avertizare hidrologică şi să intervină în special în zona podurilor şi a podeţelor îndepărtând acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetaţia şi plutitorii care ar putea obtura secţiunile de scurgere ale râurilor.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: