Home » Local » Marius Arcăleanu: Montarea de contoare de apă cu citire de la distanță ar rezolva problema vasluienilor în relația cu SC Aquavas

Marius Arcăleanu: Montarea de contoare de apă cu citire de la distanță ar rezolva problema vasluienilor în relația cu SC Aquavas

de Dănuț CIOBANU 

În cadrul unei conferințe de presă, Marius Arcăleanu, președintele Partidului Forța Dreptei Vaslui, a prezentat soluția la problemele cu care se confruntă cetățenii în relația cu SC Aquavas. Este vorba despre metrii cubi de apă facturați în plus de Aquavas față de cei consumați. Marius Arcăleanu a precizat că montarea de contoare de apă cu citire de la distanță ar rezolva complet problema cu care se confruntă vasluienii.

„Una dintre cele mai apăsătoare probleme cu care ce confruntă vasluienii care locuiesc la bloc este prețul foarte mare la apă și canalizare și metrii cubi de apă în plus facturați de Aquavas față de cei consumați. Problemele sunt semnalate zilnic de către cetățeni, dar cei responsabili refuză categoric să iasă cu un răspuns la aceste probleme”, a spus Marius Arcăleanu.

Chiar dacă Aquavas Vaslui prezintă ca soluție unică facturarea apei către asociațiile de proprietari pentru că știu faptul că acest lucru este foarte greu, aproape imposibil, aceasta nu este singura soluție.

Mai exact, realizarea unui parteneriat între Aquavas ca operator autorizat și un furnizor de contoare de apă cu citire de la distanță, care să asigure și montarea acestora, ar rezolva complet problema vasluienilor.

„Am purtat discuții cu diverși astfel de furnizori și am primit asigurări că acest parteneriat ar rezolva problema. Este nevoie doar de dorință de implicare din partea autorităților”, a explicat Arcăleanu.

Prețul unui astfel de apometru inteligent este de aproximativ 200 de lei cu tot cu montaj. În majoritatea apartamentelor sunt necesare două astfel de apometre. Astfel, investiția este de doar 400 de lei.

„Furnizorii cu care am discutat mi-au transmis că aceste sisteme pot fi plătite și în rate, ceea ce cu siguranță va fi un plus pentru vasluienii care-și doresc să plătească doar atât cât consumă. Este singura soluție prin care putem intra în LEGALITATE! Ceea ce se întâmplă acum în judetul nostru este o situație în afara legii și devine tot mai gravă cu fiecare zi care trece! Aquavas a demonstrat că știe despre această soluție, pentru că a montat contoare de apa cu citire la distanță la blocul 76, în  municipiul Vaslui”, a adăugat Marius Arcăleanu.

Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare

Art. 31, Al. 3

În condominiile cu sistem de distribuție verticală a apei este admisă încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului, dacă sunt îndeplinite cumulative următoarele condiții:

  1. În toate locurile de consum al apei din proprietatea individuală, se montează pe cheltuiala utilizatorului, numai contoare de apă cu citire la distanță care sunt utilizate ca aparate de masură a consumului individual și se verifică metrologic la scadență.
  2. În toate proprietățile individuale din condominium se montează, cu avizul operatorului, același tip de contor
  3. Certificatele metrologice emise de producător/laboratorul autorizat metrologic pentru contoarele de apă cu citire la distanță montate în toate proprietățile individuale se predau operatorului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*