Home » Administratie » O parte din aparatul de specialitate al ISU Vaslui își desfășoară activitatea la Poligonul Delea

O parte din aparatul de specialitate al ISU Vaslui își desfășoară activitatea la Poligonul Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a alocat în urma rectificării bugetului local  sumă de 276.900 lei pentru capitolul „ordine publică și siguranță națională”. Din suma totală din care 60.000 lei la bunuri și servicii și 216.900 lei la cheltuieli de capital.

La această dată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui implementează un amplu proiect de modernizare, care înseamnă demolarea tuturor construcțiilor și construirea altor noi la baza din strada Castanilor, municipiul Vaslui.

Pentru a se putea implementa proiectul, o parte din aparatul de specialitate își desfășoară activitatea la Poligonul Delea. În vederea desfășurării activităților curente, instituția a solicitat achiziția

a trei rezervoare de combustibil cu o capacitate de 8.000-12.000 litri. Totodată, pentru acoperirea nevoilor curente, instituția s-a reorientat asupra achiziției de corturi de protecție civilă, și anume: 2 corturi cu 8 ferestre și 2 corturi cu 10 ferestre.

Pentru achiziția celor 3rezervoare și acoperirea diferenței de preț la cele 4 corturi este necesară suma suplimentară de 216.900 lei.

Niculae Tătaru, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, a spus că actualul sediu al instituției va fi demolat și va fi construită o nouă construcție, rezistentă la seisme, cu o eficiență energetică foarte mare, cu toate soluțiile moderne care sunt astăzi pe piață.

„Proiectul este finanțat prin Banca Mondială și Guvernul  României, fiind un proiect care are  și un impact social. Prin proiect noi ne-am gândit la componenta operativă, am gândit partea de garare tehnică. Autospecialele sunt mașini mari în care iarna îngheață apa și avem o mare problemă. Am făcut improvizații la garaje. Unele autospeciale pe timp de iarnă le ținem în exterior și doar când sunt intervenții sunt umplute cu apă. Tot prin proiect ne-am gândit la partea de răspuns, iar personalul să aibă condiții de pregătire”, a spus Niculae Tătaru.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*