Home » Local » Pericol pe șantiere! Tot mai mulți angajatori ignoră măsurile privind protecția muncii

Pericol pe șantiere! Tot mai mulți angajatori ignoră măsurile privind protecția muncii

Inspectoratul teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în luna martie 2023 vizite de inspectie la 71 de angajatori. În urma verificărilor făcute de inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au fost încheiat 71 de procese verbale de  control. Astfel, în urma controalelor au fost constatate 138 de neconformităţi.

„Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 52 de angajatori, fiind aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale. De asemnea, în luna martie 2023 au fost comunicate de angajatori un număr de 10 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor”, a precizat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna martie 2023 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*