Home » Local » Prinsă în flagrant-delict! O femeie din Bârlad s-a specializat în furtul din buzunare!

Prinsă în flagrant-delict! O femeie din Bârlad s-a specializat în furtul din buzunare!

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut o femeie, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuită de săvârșirea unui furt calificat (din buzunare).

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unei femei, în vârstă de 69 de ani, bănuită de comiterea unui furt calificat, după ce a fost prins, în flagrant delict, de către un polițist bârlădean, în timp ce ar fi acționat într-un autobuz, ce efectua o cursă locală, în municipiul Bârlad.

În data de 12 aprilie 2023, ora 11.40, un polițist din cadrul Biroului Investigații Criminale Bârlad a surprins și reușit prinderea în flagrant-delict a unei femei care ar fi săvârșit o infracțiune de furt calificat, într-un mjloc de transport în comun, în zona Grădinii Publice din Bârlad.

Polițistul a realizat prinderea în flagrant-delict a femeii care, profitând de aglomerația din autobuz, ar fi sustras din buzunarul unei persoane vătămate, o femeie în vârstă de 73 de ani, din municipiul Bârlad, un telefon mobil.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii a fost recuperat integral fiind restituit persoanei vătămate.

În aceeași zi, 12 aprilie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de femeia cercetată a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceasta urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a femeii.

SFATURILE OFERITE DE POLIȚIȘTI

PENTRU A NU DEVENI VICTIMELE INFRACTORILOR:

  • Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor!
  • Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai des vizate de hoţi!
  • Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar! Un buzunar bine asigurat descurajează hotii;
  • Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi! Când este posibil, folosiți cardul pentru cumpărături!
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea!
  • Evitați să vă urcați în mijloacele de transport în comun aglomerate!
  • Țineți bagajele în brațe, în nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun!
  • Nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit, atragând atenția cu voce tare!

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: