Home » Local » Patru cetățeni sirieni opriți din călătoria ilegală spre Germania, la Albița

Patru cetățeni sirieni opriți din călătoria ilegală spre Germania, la Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținutpatru cetățeni sirieni,care auîncercat tranziteze ilegal România, ascunși în remorca unui camion,cu intenţia de a ajunge în Germania.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie turcă, în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din camion și remorcă, care circula pe ruta Republica Moldova-Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculelelor și persoanei, ocazie cu care, în compartimentul de marfă al remorcii, au fost descoperite ascunse patru persoane de origine afroasiatică – trei bărbați și o femeie.

Deoarece trei dintre persoanele descoperite nu dețineau documente prin care să poată proba identitatea declarată, au fost efectuate verificări specifice  în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că toate persoanele descoperite au cetățenie siriană, au vârste cuprinse între 35 și 54 de ani și că intenţionausă ajungă în Germania, unde să-şi găsească un loc de muncă.

Aceștia au declarat căfiind în Chișinău, au ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedau documente legale pentru trecerea frontierei, ascunzându-se în remorca unui camion, fără ca șoferul vehiculului să fie prezent.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta și stabilirii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*