Home » Local » Comunele Bogdănești și Dumești au parafat contractele de finanțare pe Programul „Anghel Saligny”. Mulți primari încă așteaptă

Comunele Bogdănești și Dumești au parafat contractele de finanțare pe Programul „Anghel Saligny”. Mulți primari încă așteaptă

Alte două comune din județul Vaslui au semnat cu Ministerul Dezvoltării contractele de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Prima investiție vizează „Modernizare drumuri de interes local în satele din comuna Bogdănești, județul Vaslui”, suma alocată fiind de 10.950.000 de lei. Al doilea proiect „Modernizare drumuri de interes local în comuna Dumești, județul Vaslui” dispune de o finanțare de 7.519.478 de lei.

În ultima perioadă, o parte din primarii vasluieni s-au arătat mulțumiți de modul în care se derulează Programul ”Anghel Saligny”. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că pe acest program se întâmplă lucruri care nu sunt în regulă.

„La nivelul Ministerului Dezvoltării, din câte am înțeles, unii dintre coegii noștri primari au avut un comportament nelalocul lui. Și acum ne caută cu acul, ne caută greșelile și de ce nu avem într-un fel…Acum la mine este o problemă că am depășit prețul de cost per/kilometru (la nivel de rigole e depășit) și am explicat doamnei de acolo un fenomen. Eu sunt la 150 de kilometri de cariera de balastru și la peste 200 de kilometri de cariera de piatră spartă. Nu sunt la 50 de kilometri de această carieră și de aceea cheltuielile sunt mai mari la noi”, a explicat Neculai Moraru.

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: