Home » Business » Județul Vaslui mai are active 287 de SRL-D! Tot mai puțini debutanți se lansează în afaceri

Județul Vaslui mai are active 287 de SRL-D! Tot mai puțini debutanți se lansează în afaceri

La finalul lunii februarie 2023, în județul Vaslui erau înființate în total 353 de Societăți cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D). Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, 287 de societăți mai sunt în funcțiune, în timp de 66 de firme au fost radiate.

Afacerile active vizează domenii precum transport, construcții, reparare autovehicule, comerț cu amănuntul, coafură, alte activități de înfrumusețare etc.

De asemenea, sunt în curs de înființare 11 societăți, fiind înregistrate 58 de rezervări de denumire SRL-D. Nu în ultimul rând, în primele două luni ale acestui an nu au fost înmatriculate alte societăți la Registrul Comerțului.

Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanți asociați.

De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă, pe durată nedeterminată, cu norma întreagă și să mențină în activitate cel puțin doi salariați de la momentul obținerii facilităților și să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*