Home » Local » Băuturi alcoolice ascunse într-un autocar cu destinația Italia, confiscate în vama Albița

Băuturi alcoolice ascunse într-un autocar cu destinația Italia, confiscate în vama Albița

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunsă în compartimentul de marfă și motorul unui autocar cu destinația Italia, cantitatea de aproximativ 138 de litri de băuturi alcoolice.

În ziua de 19 aprilie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta R. Moldova-Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în diferite locuri din compartimentul de marfă și în compartimentul motor al autocarului, cantitatea totală de 137,5 litri de băuturi alcoolice (vin, alcool și vin spumant), diferite mărci, de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 973 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și reținerea mijlocului de transport până la plata amenzii.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*