Home » Local » Accidente rutiere pe străzile din Vaslui și Bârlad! Șoferii implicați conduceau mașinile sub influența alcoolului

Accidente rutiere pe străzile din Vaslui și Bârlad! Șoferii implicați conduceau mașinile sub influența alcoolului

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”, după ce ar fi fost implicat într-un eveniment rutier produs la data de 19 aprilie 2023, în municipiul Vaslui.

La data de 19 aprilie 2023, ora 13:30, un echipaj al Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Vaslui, a sesizat că în zona intersecției cu strada Metalurgiei, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui condus de către un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Vaslui, ar fi acroșat, în partea din spate, un alt autoturism înmatriculat în județul Vaslui condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, care ar fi redus viteza de deplasare, pentru a se asigura, în zona unei intersecții.

În urma producerii evenimentului rutier ar fi rezultat vătămarea corporală, ușoară, a pasagerului din autoturismul acroșat în partea din spate, femeie în vârstă de 41 de ani, din Vaslui, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în vederea primirii de îngrijri medicale.

Procedând la testatarea conducătorilor autoturismelor implicate, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 51 de ani, conducătorul autoturismului care se deplasa pe direcția Pușcași către Vaslui și care ar fi acroșat, în partea din spate, secundul autoturism.

Acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

In data de 20 aprilie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”.

La data de 20 aprilie 2023, ora 13:40, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale, pe strada Siret din municipiul Bârlad.

Echipaj Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, deplasat în temeiul sesizării la fața locului, a constatat că, în aceeași zi, la ora 13.30, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Bârlad, care se deplasa din zona străzii Vasile Pârvan spre strada Siret, ar fi acroșat un autoturism oprit regulamentar.

Procedând la testatarea conducătorului auto, cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: