Home » Local » Finanțare de 18 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din cartierele Munteni și Podeni din municipiul Bârlad

Finanțare de 18 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din cartierele Munteni și Podeni din municipiul Bârlad

Ministrul Dezvoltării a semnat 49 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Printre aceste contracte se numără și proiectul „Asfaltare și modernizare străzi în cartierele Munteni și Podeni, municipiul Bârlad, județul Vaslui” în valoare de 18.000.000 de lei și proiectul „Modernizare drumuri în comuna Vulturești, județul Vaslui” cu o sumă alocată de 10.950.000 de lei.

La nivel național, contractele semnate vizează modernizarea unor străzi și drumuri de interes local, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, realizarea unor rețele de apă pluvială, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: