Home » Local » Motocicletă MotoCross semnalată furată în Italia, descoperită la P.T.F. Albița

Motocicletă MotoCross semnalată furată în Italia, descoperită la P.T.F. Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor o motocicletă marca Yamaha, care figura în bazele de date ca fiind furată din Italia.

În data de 23 aprilie 2023, în jurul orei 23.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani, care transporta, cu ajutorul unei remorci, patru motociclete MotoCross.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a vehiculelor transportate,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că o motocicletă marca Yamaha, fabricată în anul 2020,  figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia, la data de 07.09.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat vehiculul în anul 2022, de la o persoană din Chișinău, despre care nu deține prea multe date, cu suma de 7.500 de euro, încheind cu aceasta un contract de mână. Acesta a mai declarat că a folosit motocicleta pentru antrenamente și competiții off-road și că nu are cunoștință despre faptul că aceasta este furată sau implicată în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar vehiculul, în valoare de 35.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: