Home » Local » Premiu Special al elevilor din județul Vaslui la Olimpiada națională de limba și literatura română de la Sibiu

Premiu Special al elevilor din județul Vaslui la Olimpiada națională de limba și literatura română de la Sibiu

În acest an școlar, etapa națională a Olimpiadei naționale de limba și literatura română – clasele IX-XII s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 19-20 aprilie 2023, fiind o competiție de tradiție pentru școala românească și o adevărată sărbătoare pentru limba și literatura română.

Județul nostru a fost reprezentat de trei eleve: Scutelnicu S.G.G. Maria-Miruna, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător – Irina Popa; Parfene G.B. Andra-Ștefania, clasa a X-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor îndrumător – Mihaela Doroftei; Herghelegiu M. Bianca, clasa a XI-a, Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, profesor îndrumător – Diana Stoica.

Lotul olimpic a fost însoțit la Sibiu de doamna profesor Diana Stoica, de la Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, care le-a fost alături elevelor noastre pe tot parcursul competiției.

În urma desfășurării celor două probe din cadrul olimpiadei – o probă scrisă și una orală, eleva Parfene Andra-Ștefania a obținut o nouă performanță pentru județul Vaslui. Profunzimea discursului și a interpretării, sensibilitatea și originalitatea dovedite în abordarea temelor propuse, expresivitatea limbajului și rigurozitatea demersului argumentativ au fost criteriile care i-au asigurat un merituos Premiu Special.

Deși nu au fost distinse cu premii, elevele Scutelnicu Maria-Miruna și Herghelegiu Bianca au obținut rezultate foarte bune, care onorează județul și, respectiv, școala și pe profesorii lor.

Suntem mândri de elevele noastre și le dorim succes în competițiile viitoare!

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura