Home » Local » Alte 7 UAT-uri din județul Vaslui vor beneficia de rețele de alimentare cu apă moderne

Alte 7 UAT-uri din județul Vaslui vor beneficia de rețele de alimentare cu apă moderne

Noi comunități vasluiene vor beneficia de rețele de alimentare cu apă moderne. Este vorba despre municipiul Huși, comunele Duda Epureni, Stănilești, Lunca Banului, Pădureni, Dimitrie Cantemir și Hoceni.

Astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, conducerea Aquavas Vaslui a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în cele șapte UAT-uri.

Durata contractului este de 56 de luni, din care 20 de luni este durata de execuție, valoarea investițiilor fiind de peste 104 milioane de lei.

„După ce vom finaliza cea mai mare investiție de reabilitare a sistemului de apă și canal din județul Vaslui, serviciile de apă și canal se vor așeza în condiții normale, conform standardelor actuale. A fost un drum lung și anevoios până aici, însă deja avem semnate contractele pentru 11 UAT-uri, ceea ce demonstrează că implementarea proiectului a intrat pe un făgaș normal. A venit momentul ca toate localitățile din județ să fie tratate în mod egal, în ceea ce privește extinderea rețelelor de apă și canalizare”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

Lucrările fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, în perioada 2014 – 2020” și vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*