Home » Administratie » Bani puțini, UAT-uri multe! Comună Dănești a fost eliminată din greșeală de pe lista beneficiarilor de fonduri

Bani puțini, UAT-uri multe! Comună Dănești a fost eliminată din greșeală de pe lista beneficiarilor de fonduri

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii județeni vor dezbate din nou un proiect de hotărâre privind repartizarea de bani din fondul aflat la dispozitia CJ Vaslui. În urma amendamentului adoptat de consilieri, încă cinci UAT-uri primesc fonduri, pe lângă cele precizate inițial. Însă, la redactarea anexei la hotărâre, comuna Dănești nu a mai fost prinsă cu suma de 270 mii lei, eroare care trebuie remediată.

UAT-urile trebuie să mai aștepte banii din fondul aflat la dispozitia Consiliului Judetean (CJ) Vaslui din impozitul pe venit, pentru anul 2023. În ședința de la începutul acestei luni s-a strecurat o eroare materială la redactarea anexei atașată amendamentului formulat de vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Mai exact, a avut loc eliminarea din tabel a poziției ce corespundea comunei Dănești, aflată inițial pe lista celor 28 de UAT-uri. Astfel, suma de 270 mii lei ce urma să fie repartizată se regăsește în suma de 9.432 mii lei aprobată prin amendament, în total fiind 33 de unități administrativ-teritoriale și nu 32.

„În ședința ordinară din data de 12 aprilie 2023, CJ Vaslui a adoptat Hotărârea nr.81 privind repartizarea unei părți din fondul aflat la dispoziția CJ Vaslui, ținând cont și de amendamentul formulat în cadrul ședinței de vicepreședintele CJ Vaslui”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Prin urmare, dacă inițial s-a propus repartizarea sumei de 8.060 mii lei către un număr de 28 UAT-uri, prin amendamentul care a fost aprobat s-a propus repartizarea sumei de 1.372 mii lei pentru încă 5 UAT-uri: Ciocani, Vulturești, Laza, Murgeni și Deleni) și majorarea sumei propusă a fi repartizată comunei Ștefan cel Mare cu 100 mii lei, urmând ca suma totală ce se va repartiza să fie de 9.432 mii lei.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: