Home » Culture » Devizul general al proiectului „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” va fi actualizat la suma de 9,3 milioane de lei

Devizul general al proiectului „Pe urmele lui Ștefan cel Mare” va fi actualizat la suma de 9,3 milioane de lei

Consiliul Județean Vaslui va aproba devizul general actualizat privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiție „Pe urmele lui Ștefan cel Mare”. Județul Vaslui a semnat în data de 30 iunie 2021 contractul de finanțare pentru proiectul ”Pe urmele lui Ștefan cel Mare”, în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020. Prin realizarea acestor investiții se urmărește valorificare ȋn scop turistic a unei părți a monumentului „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare”, restaurat și conservat.

De asemenea, se mizează pe o mai bunã promovare a patrimoniului cultural-istoric al zonei, monumentul reprezentând locul unde vor putea fi organizate evenimente culturale, care să atragă un număr sporit de turiști.

Pe fondul scumpirii prețului la materialele de contrucții, este necesară și oportună actualizarea devizului general privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiții.

Valoarea totală (INV): 9.322.058,53 lei (inclusiv TVA), echivalentul a 1.884.767,19 euro; din care C+M: 8.018.830,02 lei (inclusiv TVA), echivalentul a 1.764.095,94 euro. Durata de execuție a investiției: 19 luni”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Diferența de 961.149 lei, inclusiv TVA, va trebui suportată din bugetul local al județului Vaslui pe anul 2023.

(Dănuț CIOBANU)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura