Home » Agricultura » În atenția pescarilor vasluieni! Râul Bârlad a fost populat cu peste trei tone de puiet de pește
?????????????????????????????????????????????????????????

În atenția pescarilor vasluieni! Râul Bârlad a fost populat cu peste trei tone de puiet de pește

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui a contractat pentru pescuitul recreativ un segment de 165 de kilometri din râul Bârlad. Segmentul de râu este cuprins între localitățile Băcești și Tutova.

Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui, a spus că potrivit contractului asociația are obligația de a crea un cadru plăcut, frumos și legal cu un potenția piscicol valoros pentru membrii pescari.

Prin urmare, în data de 20 aprilie 2023 segmentul de râu a fost populat cu puiet de pește (crap și caras). Cele două populări au avut câte 1,5 tone de pește și s-au realizat în punctele Mira și Bulboaca.

„Calitatea puietului de pește este bună. S-a populat în vederea creșterii populației de pește, pentru ca mebrii pescari, cei care cotizează, să beneficieze de un pescuit recreativ plăcut. Membrii care doresc să devină pescari se pot adresa la filialele din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, unde pot viza și permisul de pescuit. Vom continua aceste populări la toamnă, când se mai răcește vremea. Cantitatea de peste trei tone de pește este suficientă, pentru că în zilele următoare el urmează să se reproducă în râul Bârlad”, a spus Vasile Negru.

În râul Bârlad pe lângă crap mai sunt și alte specii de pește: știucă, somn, clean, biban și alte specii răpitoare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*