Home » Local » La datorie, pentru un sfârșit de săptămână în siguranță!

La datorie, pentru un sfârșit de săptămână în siguranță!

În perioada 28 aprilie – 2 mai 2023, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, peste 515 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Acțiunile organizate și derulate de efectivele de poliție au ca obiectiv sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență, prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale.

Astfel, polițiștii, organizați în patrule mixte cu jandarmi sau polițiști locali (198 de patrule auto și 62 de patrule terestre) vor acționa în zonele de agrement, în locurile cu public numeros, în zona centrelor comerciale, a piețelor, mijloacelor de transport în comun ori a teraselor.

Dintre cei peste 515 polițiști care se vor afla la datorie în această perioadă, peste 270 fac parte din structurile de ordine publică şi peste 125 sunt cadre ale poliţiei rutiere. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegii de la structurile de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, acțiuni speciale, specialiști în arme, explozivi și substanțe periculoase şi alte structuri.

Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele legale şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii vor folosi 26 echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a ajunge cu bine la destinație, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*