Home » Local » Telefoane nedeclarate ascunse în bagaje, confiscate la frontieră

Telefoane nedeclarate ascunse în bagaje, confiscate la frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în bagajele unui bărbat, în vederea sustragerii de la controlul de frontieră, zece telefoane mobile.

În data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, pasager într-un microbuz, cursă regulată pe ruta Chișinău-Iași.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale  bărbatului, zece telefoane mobile.

Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor, în valoare totală de 11.000 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: