Home » Local » Revoltă în Perieni! Oameni nemulțumiți din cauza prețului solicitat pentru terenul pe care și-au construit casele

Revoltă în Perieni! Oameni nemulțumiți din cauza prețului solicitat pentru terenul pe care și-au construit casele

La solicitarea unui numeros grup de cetățeni, Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, s-a deplasat astăzi în comuna Perieni. Aproximativ 50 de familii reclamă că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani.

Oamenii sunt nemulțumiți din cauza prețului solicitat de primărie, de 12 euro/ mp, în cazul în care nu mai încheie alte contracte de concesiune și decid să cumpere terenul pentru a deveni proprietari.

Reprezentanții Primăriei Perieni susțin că acest preț a reieșit în urma unei evaluări făcute de un evaluator autorizat. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii am stabilit că Instituția Prefectului Vaslui va analiza situația și va face o verificare în ce privește corectitudinea evaluării terenurilor respective.

„Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu trebuie să asigur o comunicare eficientă între cetățeni și autorități, dar și între autorități și instituțiile statului. Instituția Prefectului este mereu implicată în găsitea unor soluții legale pentru a rezolva problemele care apar în comunitățile locale. Întotdeauna este necesară o mediere eficientă între cetățeni și autorități în cazul în care apar conflicte sau diferențe de opinii. Oamenii trebuie să fie bine informați cu privire la deciziile luate la nivel local”, a spus prefectul județului Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: