Home » Business » Adio bunăstare! În primele patru luni ale anului, în județul Vaslui s-a înmatriculat doar o firmă străină

Adio bunăstare! În primele patru luni ale anului, în județul Vaslui s-a înmatriculat doar o firmă străină

În primele patru luni ale acestui an, în județul Vaslui a fost înmatriculată doar o societate cu participare străină, valoarea capitalului social subscris fiind de 10.199 de euro.

De altfel, în perioada 1991 – 31 decembrie 2021, în județul Vaslui s-au înregistrat 507 societăți străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. Valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 44.224.000 euro, adică un procent de 0,09% din totalul sumei investite la nivel național.

Datele statistice publicate de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului indică o creștere alarmantă a falimentelor la nivelul economiei județului Vaslui.

În primele trei luni ale anului, 370 de societăți au ieșit de pe piață. Pe segmentul suspendărilor și dizolvărilor de firme se întregistrează un procent de peste 40% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Pe segmentul suspendări de activitate, în primele trei luni ale acestui an au fost suspendate 77 de firme, cu un procent de 42,59% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

La secțiunea de dizolvări, în perioada ianuarie – martie 2023 au fost dizolvate 104 societăți, cu un procent de 48,57% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul radieri situația este identică cu anului precedent, 189 de firme fiind rediate din registrul Comerțului în primele trei luni din acest an.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*