Home » Local » Constructori perdanți! Lucrările sunt făcute, dar ajustările de prețuri nu sunt recuperate

Constructori perdanți! Lucrările sunt făcute, dar ajustările de prețuri nu sunt recuperate

de Dănuț CIOBANU 

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” continuă să dea bătăi de cap constructorilor vasluieni. Scumpirile la materialele de construcții au crescut serios devizele generale ale proiectelor, iar executanții lucrărilor vor să știe modalitatea de recuperare a acestor sume. Prin PNDL toate ajustările de preț au fost recuperate de primarii, respectiv Consiliul Județean Vaslui.

„Este un program foarte bun în toată țara și pentru județul Vaslui, care contribuie mult la reabilitarea sistemului rutier al drumurilor din orașe și sate. Consiliul Județean sau primăriile au contractat cu Ministerul Dezvoltării o lucrare care a fost făcută cu 8,5 milioane de lei, iar 2,5 milioane de lei reprezintă ajustarea prețurilor care au fost licitate la timpul respectiv. Suma de 2,5 milioane de lei, până acum Ministerul Dezvoltării nu a prevăzut nimic cum se vor recupera acești bani. Prin PNDL toate ajustările de preț au fost recuperate de primarii, respectiv Consiliul Județean”, a spus Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier.

După mai multe amânări, Ministerul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare cu mai multe UAT-uri din județul Vaslui. Printre ultimele documente parafate se numără și proiectul „Modernizarea unor străzi principale și secundare în localitățile Fălciu și Rânzești, comuna Fălciu, județul Vaslui”. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 10.831.070 de lei.

Ministerul Dezvoltării a mai semnat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”  și alte contracte de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”. Trei contracte au fost parafate cu Consiliul Județean Vaslui:  Pod pe DJ 245E, km 2+705 cu o finanțare de 5,828,289.65 lei; Reabilitare și modernizare DJ 245 L: DN 24 (Costești) – Puntișeni – Chițcani – Pârvești – Mănăstirea Pârvești cu o finanțare de 15,373,905.97 lei și DJ 244 M: DN 24 – (Crasna) – Albești – Idrici – Roșiești (DJ 244 A) cu o finanțare de 17,615,664.90 de lei.

De asemenea, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Poienești, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00 lei și proiectul „Modernizare drumuri de interes local din comuna Epureni, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*