Home » Local » Amenzi de 300.000 de lei pentru munca nedeclarată! Inspecția Muncii Vaslui a luat în vizor angajarea ilegală a străinilor

Amenzi de 300.000 de lei pentru munca nedeclarată! Inspecția Muncii Vaslui a luat în vizor angajarea ilegală a străinilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat luna trecută un număr de 103 controale în domeniul relațiilor de muncă, care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 24 angajatori, fiind aplicate 27 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor este de 357.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 238 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna mai au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un numar de 13 angajatori fiind identificate 16 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna mai fiind de 300.000 lei.

„În luna mai au fost demarate trei acţiui de control locale dispuse de conducerea ITM Vaslui, în cadrul cărora au fost sancţionaţi 13 angajatori și au fost aplicate 10 amenzi contravenţionate în valoare de 260.000 lei. De asemenea, în cadrul campaniei naţionale privind combaterea muncii nedeclarate şi angajarea ilegală a străinilor pe teritoriul ţării, inspectorii de muncă au efectuat 19 controale din care 6 controale împreună cu inspectorii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări Vaslui în urma cărora au fost trasete un număr de 9 măsuri de intrare în legalitate”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*