Home » Local » Palatul Copiilor Vaslui: Festivalul Concurs Internațional de Gimnastică și Dans “Prietenia”

Palatul Copiilor Vaslui: Festivalul Concurs Internațional de Gimnastică și Dans “Prietenia”

În perioada 7-11 iunie 2023, Palatul Copiilor Vaslui a organizat unul din cele mai longevive și de amploare festivaluri din țară, Festivalul Concurs Internațional de Gimnastică și Dans “Prietenia”, ajuns la ediția a XXXIX-a, inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale. Directorul festivalului, doamna profesor Alis Vîrlănuță, a evidențiat prezența la deschiderea evenimentului a domnului primar inginer Vasile Pavăl, a doamnei inspector școlar general profesor Ana Cristiana Botan, a administratorului public al județului, domnul profesor Valeriu Caragață, a domnului viceprimar Lucian Braniște și a doamnelor inspector școlar, Luminița Vîrlan și Zoica Popescu.

La Festival au participat concurenți din țările: Ucraina, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Cipru, Malta.

Din România, pe lângă concurenții din Vaslui, au participat echipaje de la palatele și cluburile elevilor din: Bucuresti, Iasi, Sighișoara, Bacău, Ploiești, Suceava, Brăila, Miercurea Ciuc-Filiala Bălan, Harghita, Buftea, Craiova, Dorohoi, Galați, Adjud, Vrancea, Onești, Roman, Botoșani, Focșani , Odobești, Rm. Sărat, Tecuci, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”-București, etc.

Ca în fiecare an, și acum echipele au prezentat momente de dans la un nivel ridicat, demonstrând înca o data valoarea acestui festival.

Toate acestea nu ar fi fost posibile daca acum 39 de ani, doamna profesor Anușca Doglan Elena nu ar fi inițiat acest proiect, pe care l-a dezvoltat gradual și pe care, dupa spusele dumneaei, „l-a lasat pe mâini bune” doamnei profesor Alis Vîrlănuță, directorul festivalului și doamnei profesor Carmen Săvescu, coordonatorul festivalului.

Director Palatul Copiilor Vaslui, profesor Mihaela Popa

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*