Home » Invatamant » Proiect PNRR! 24 de comune din județul Vaslui vor avea microbuze electrice pentru elevi

Proiect PNRR! 24 de comune din județul Vaslui vor avea microbuze electrice pentru elevi

Consiliul Județean (CJ) Vaslui intenționează să depună o cerere de finanțare în cadrul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi” prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Școlile vor fi dotate cu microbuze, în sensul asigurării mijloacelor de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută.

Vor beneficia de microbuze electrice 16+1 locuri comunele Băcani, Băcești, Iana, Ivănești, Puiești, Stănilești, Rebricea, Voinești, Banca, Solești, Alexandru Vlahuță, Bogdănești, Costești, Hoceni, Miclești, Dragomirești, Todirești, Zorleni, Vinderei, Gârceni, Gherghești, Roșiești, Bogdănița și Crețești.

Urmare a recomandărilor primite de la Ministerul Educației, lista celor 24 de comune eligibile pentru a primi un microbuz electric scolar, trebuie completată cu rezerve, stabilite după aceleași criterii de prioritizare. Astfel, lista inițială se completează cu comunele Cozmești, Coroiești, Epureni, Dumești, Ștefan cel Mare, Oșești, Dimitrie Cantemir, Fălciu, Ciocani, Ibănești, Bălteni.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 35.979.196,70 lei (inclusiv TVA), din care valoarea eligibilă prin PNRR este de 30.172.560,00 lei și TVA – 5.732.786,40 lei, suportat de la bugetul de stat. Termenul limită de depunere a cererii de finanțare este 13 iunie 2023.

„Județului Vaslui îi revin cheltuieli neeligibile privind informarea și publicitatea proiectului și cheltuieli conexe pentru înmatricularea și asigurarea microbuzelor achiziționate, în valoare de 73.850,30 lei (inclusiv TVA)”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*