Home » Local » Campanie de promovare a programului de vaccinare anti-HPV în comunitățile vasluiene

Campanie de promovare a programului de vaccinare anti-HPV în comunitățile vasluiene

La nivelul județului Vaslui, campania de promovare a programului de vaccinare anti-HPV, derulată de Asociația „Mame pentru Mame”, se desfășoară în județul Vaslui cu implicarea rețelei de asistență medicală comunitară.

Acțiunea are loc în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSP) Vaslui și este susținută de Ministerul Sănatății și Institutul Național de Sănătate Publică.

Programul de derulare al campaniei este următorul: Vineri, 16 iunie 2023, în localitățile Zăpodeni, Negrești și Vulturesti; Sâmbată, 17 iunie 2023, în localitățile Grivița și Tutova.

„Cu această ocazie, ne adresăm direct părinților prin întâlniri dedicate lor unde. Vor primi toate informațiile pentru a-i ajuta să ia decizia corectă privind sănătarea adolescentelor cu vârste cuprinse între 11-18 ani, cât și cererea tip pe care să o depună la medicul de familie pentru accesarea programului de vaccinare anti-HPV. În paralel, ne vom adresa întregii comunitati locale prin panotaj exterior de informare și promovare a vaccinarii anti-HPV”, a spus Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*