Home » Local » Beat la volan! În microbuzul oprit de polițiști erau 13 pasageri minori și 3 persoane adulte

Beat la volan! În microbuzul oprit de polițiști erau 13 pasageri minori și 3 persoane adulte

În data de 17 iunie 2023, la ora 08:41, un echipaj de poliție rutieră, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care acționa pe drumul național DN 15, în zona intersecției cu drumul județean DJ 247, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, a depistat și oprit, pentru verificare, un microbuz înmatriculat în județul Iași care efectua o cursă ocazională de transport persoane pe traseul Miroslava (județul Iași) – Bârlad (județul Vaslui).

Conducătorul microbuzului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Miroslava, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În momentul opririi, în microbuz se mai aflau 13 pasageri minori, cu vârste între 6 și 7 ani, și 3 persoane adulte care însoțeau grupul.

Față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contraventionale cu amendă de 2.900 lei. Totodată, barbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Mijlocul de transport a fost imobilizat.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. Activitățile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, vor continua în perioada următoare, atât pe timpul zilei cât și pe cel al nopții.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*