Home » Agricultura » Legumicultorii au umplut cu roșii piețele agroalimentare din județul Vaslui

Legumicultorii au umplut cu roșii piețele agroalimentare din județul Vaslui

Până la această dată, 25 de fermieri au notificat Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui în vederea evaluării producției de tomate.

„Anul acesta s-a ieșit mai târziu cu tomate în piață, din cauza ninsorilor care au căzut la finalul lunii martie. Pe 31 mai au fost primii legumicultori care au comercializat roșii în piețe. Este vorba despre fermieri din Ivești, Pogonești, Delești, Ștefan cel Mare”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Programul „Tomata” are mare căutare în rândul legumicultorilor din județul Vaslui. Anul acesta s-au înscris în program 91 de fermieri.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii a alocat circa 3000 de euro/beneficiar.

Valorificarea producției se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv, iar ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie 2023, inclusiv, în conformitate cu HG 1569/2022.

Spre deosebire de anul 2022, anul acesta, în actul normativ referitor la programul de susţinere a producţiei de tomate au apǎrut câteva elemente de noutate.

Anul acesta se va efectua o singurǎ verificare atât pentru stabilirea suprafeţei înfiinţate cu rǎsaduri, cât și pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare. De asemenea, valorificarea producţiei de tomate se va executa pânǎ la data de 30 iunie 2023, inclusiv.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*