Home » Agricultura » Sprijin pentru fermieri! 571.142 de lei pentru subvenționarea energiei electrice pentru irigații

Sprijin pentru fermieri! 571.142 de lei pentru subvenționarea energiei electrice pentru irigații

Suprafaţa totala irigată în anul 2022 în județul Vaslui a fost de 17.277 hectare din care 16.207 hectare în amenajarea de irigații Albița Fălciu și 1.070 hectare în amenajarea de irigații Mânjești.

Toate cheltuielile aferente prelevării şi transportului apei la punctele de livrare au fost gratuite. Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a asigurat un nivel optim al apei pentru irigaţii beneficiarilor care au solicitat acest lucru, iar cheltuielile aferente acestei activităţi, respectiv costul apei şi costul energiei electrice pentru pomparea apei la irigaţii au fost suportate de către ANIF din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, cheltuielile în cotă de până la 49,99% aferente consumului de energie electrică necesar funcționării sistemelor de irigații locale au fost suportate din bugetul Ministerului Agriculturii.

„Conform Procedurii nr.1075 din 31 august 2022 privind decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru irigații, cantitatea totală de energie decontată a fost de 504.135,91 kwh cu valoarea totală de 571.142,15 lei (cu TVA)”, a spus Sandu Damian, directorul ANIF Vaslui.

Personalul de exploatare de la staţiile de pompare din amenajările de irigaţii Albiţa Fălciu şi Mânjeşti, au asigurat livrarea apei pentru irigaţii 24 din 24 ore şi 7 din 7 zile din săptămână.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*