Home » Local » Beți la volan și fără permis de conducere! Mai mulți șoferi sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Beți la volan și fără permis de conducere! Mai mulți șoferi sunt cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate zilele trecute pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. 

La data de 20 iunie 2023, ora 22.40, polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condusă de către un tânăr de 18 ani, din comuna Pușcași, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat și că tânărul are dreptul de a conduce vehicule suspendat iar autoturismul cu care a fost depistat ar fi fost luat fără acordul tatălui său, proprietarul de drept.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”,”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”furt în scop de folosință”.

La data de 21 iunie 2023, ora 00.10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 15D, în localitatea Siliștea, comuna Todirești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Neamț, condus de către un bărbat de 37 de ani, din muncipiul Roman, județul Neamț.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 21 iunie 2023, ora 01.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC9, în localitatea/comuna Solești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condusă de către un tânăr de 21 de ani, din comuna Solești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că permisul de conducere prezentat de tânăr cu ocazia controlului, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, prezintă suspiciuni de contrafacere, iar tânărul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Municipiului Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, ”complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 21 iunie 2023, ora 13.40, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 2F, în localitatea Vladia, comuna Dragomirești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Bacău, condusă de către un bărbat de 42 de ani, din comuna Plopana, județul Bacău.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autorizația provizorie de circulație ar avea valabilitatea expirată din luna februarie 2022.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: