Home » Local » Măsuri pentru fluidizarea traficului în vama Albița. Separarea fluxurilor conform catalogului Schengen

Măsuri pentru fluidizarea traficului în vama Albița. Separarea fluxurilor conform catalogului Schengen

La nivelul Biroul Vamal de Frontieră Albița au fost identificate o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului și efectuarea unui control vamal eficient bazat pe analiza de risc. Măsurile țin de reoperaționalizarea aparaturii de control nedistructiv; dotarea biroului vamal cu truse de control fizic și aparatură de control vamal; alocarea de fonduri pentru separarea fluxurilor conform catalogului Schengen.

Alte obiective privesc repararea și reconfigurarea sistemelor de supraveghere video și ANPRS, precum și desfășurarea de activități de pregătire la nivel regional în domeniul fiscal.

Anul tecut, pe sensul de intrare în vama Albița au fost înregistrate peste 100.000 de camioane, din care jumătate de mijloace de transport au fost goale. Pe sensul de ieșire, au fost contabilizate 121.000 de camioane, din care doar 10.000 de camioane au fost goale.

Tot în anul trecut, doar pe sensul de ieșire la tranzitul de călători au fost înregistrate 354.663 autoturisme, 47.366 microbuze și 14.987 de autocare.

În total, în anul trecut au tranzitat vama Albița un milion de mijloace de transport și 3,5 milioane de călători.

(Dănuț CIOBANU)

 

                                     

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: