Home » Local » BMW furat din Italia, cu număr fals de înmatriculare, descoperit în trafic, de polițiștii de frontieră hușeni

BMW furat din Italia, cu număr fals de înmatriculare, descoperit în trafic, de polițiștii de frontieră hușeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit în trafic, în cadrul unei acțiuni specifice, şi reținut pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca BMW, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia și care avea aplicat număr fals de înmatriculare.

În data de 23 iunie a.c, pentru valorificarea datelor și informațiilor deținute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, polițiști de frontieră au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, în zona de competență.

În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 15.30, pe raza municipiului Huși,  a fost oprit pentru control un autoturism marca BMW, seria 1, cu număr de înmatriculare specific Italiei, condus  bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 35 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia și că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține unui alt autoturism marca BMW 530D, înmatriculat în Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui prieten, cetățean al Republicii Moldova, transportă autoturismul în cauză în Republica Moldova și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de furt și conducerea pe drumurile publice din România a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autovehiculul, în valoare de 105.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: