Home » Administratie » Regulamentul privind ridicarea vehiculelor abandonate din municipiul Vaslui va fi actualizat

Regulamentul privind ridicarea vehiculelor abandonate din municipiul Vaslui va fi actualizat

Consiliul Local Vaslui va aproba actualizarea regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/privat.

În luna februarie a anului 2023, au intrat în vigoare normele metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al UAT-urilor.

„În municipiul Vaslui continuă să existe autovehicule improprii circulaţiei pe drumurile publice, care ocupă spaţii în parcări sau pe străzi şi creează astfel obstacole în fluenţa traficului rutier şi pietonal”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Studiul de trafic arată că aglomerările în trafic la nivelul municipiului Vaslui se produc în intervalele orare 7.00 – 9.00, respectiv 15.00 – 17.00, în zilele lucrătoare.

Străzile cele mai aglomerate sunt Ștefan cel Mare, între sensurile giratorii „ICIL” – „Crucea Gării” – „Vasflor” și retur; Victoriei – Nicolae Iorga – Alecu Donici – Traian – Republicii și retur.

Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, s-a restricționat accesul în aceste intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi, mașini de aprovizionare, respectiv cele de colectare a deșeurilor.

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate.

Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: