Home » Local » Viteză de 114 km/h în localitate! Polițiștii vasluieni au reținut 43 de permise de conducere

Viteză de 114 km/h în localitate! Polițiștii vasluieni au reținut 43 de permise de conducere

Sâmbătă, 24 iunie 2023, pe drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

La activitățile desfășurate în data de 24 iunie 2023, au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, care au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

În urma acțiunilor și controalelor efectuate, cei 34 de polițiști participanți au aplicat 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 148. 000 de lei și au reținut 43 de  permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 209 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise (4 pentru depășirea cu peste 70 de km/h și 36 pentru depășirea cu peste 50 de km/h).

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: depășirea limitei legale de viteză – (40), neacordare prioritate față de vehicule (1), conducere sub influența alcoolului (1) și  depășire neregulamentară (1).

La data de 24 iunie 2023, ora 07.35, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 35 de ani, din comuna Văleni, care se deplasa din direcția Moara Grecilor spre Centru.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La data de 24 iunie 2023, ora 11.00, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul european DE 581, în localitatea Satu Nou, comuna Crețești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova, condus de către un bărbat de 32 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa din direcția Crasna spre municipiul Huși, cu o viteză de 114 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.

Totodată, conducătorul sus-menționat a fost surpins cu aparatul radar TrueCam în timp ce a efectuat și o manevră de depășire neregulamentară.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum total de 1305 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 150 de zile.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: