Home » Local » Ziua Drapelului a fost marcată la Vaslui!

Ziua Drapelului a fost marcată la Vaslui!

Astăzi, în fața Palatului Administrativ din Vaslui, s-au desfășurat activități dedicate Zilei Drapelului Național al României. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă şi a detaşamentului de onoare.

Au urmat primirea drapelului, binecuvântarea și sărutarea drapelului de către oficialitățile prezente la ceremonie, după care au fost rostite scurte alocuțiuni despre însemnătatea zilei.

Pe acordurile Imnului Național, drapelul a fost înălțat pe catarg de către subofițeri ai Centrului Militar Județean Vaslui. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

„Pe 26 iunie sărbătorim unul din simbolurile naţionale ale României, care ne identifică pretutindeni ca popor: Drapelul Naţional. Generaţiile istoriei rămân pentru noi, cei de astăzi, un exemplu de solidaritate, încredere şi perseverenţă. Cu această ocazie adresez vasluienilor urări de bine, multă sănătate şi putere de muncă”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an, la 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: