Home » Local » Controale pentru combaterea evaziunii fiscale! Polițiștii au verificat 40 de firme și au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale

Controale pentru combaterea evaziunii fiscale! Polițiștii au verificat 40 de firme și au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale

Zilele acestea, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pentru combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 17 – 18 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenții economici din județul Vaslui, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală și a faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 40 de agenți economici, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei și a fost constată săvârșirea a 2 infracțiuni, una prevăzuta de Legea 84 din 1998 (republicată), privind mărcile şi indicaţiile geografice și una, de evaziune fiscală, prevăzută de Legea 241 din 2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 8 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 / 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, 7 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 2 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și o sancțiune prevăzută și sancționată de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

Totodată, au fost confiscați peste 2.200 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 300 de lei pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*