Home » Local » Tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, eșuată

Tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, eșuată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, cu sprijinul ofițerilor din cadrul Agenției Frontex, au deconspirat planurile unui cetățean albanez de a trece fraudulos frontiera de stat, utilizând documente de identitate false.

În data de 27 iunie  a.c., în jurul orei 04.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, în calitate de pasager într-un autocar, un bărbat care a prezentat un pașaport cu însemnele autorităților din Grecia.

Din studiul documentului prezentat la control, polițistul de frontieră, împreună cu ofițerul din cadrul Agenției Frontex care își desfășoară activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, motiv pentru care au solicitat persoanei în cauză prezentarea unor alte documente pentru stabilirea identității.

Bărbatul a mai prezentat la control o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Grecia, care, în urma verificărilor specifice efectuate, s-au dovedit a fi, de asemenea, false.

Bărbatul a fost condus la sediul punctului de trecere a frontierei în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățean albanez, în vârstă de 27 de ani şi că a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, utilizând documente false.

Cu privire la documentele prezentate la controlul de frontieră, bărbatul a declarat că, având interdicție de a intra în Italia, a procurat documentele în cauză prin intermediul unui cetățean albanez cunoscut în mediul on line, al cărui nume nu și-l amintește, achitând suma de 3.500 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, fals privind identitatea în formă continuată și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*