Home » Culture » Comemorarea lui Ștefan cel Mare! Evenimente organizate în Centrul Civic și la Muzeul Județean Vaslui

Comemorarea lui Ștefan cel Mare! Evenimente organizate în Centrul Civic și la Muzeul Județean Vaslui

Cu ocazia împlinirii a 519 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a renumitului voievod Ștefan cel Mare, Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui în colaborare cu Consiliul Județean Vaslui organizează Manifestarea cultural-științifică „Veșnicia faptelor lui Ștefan cel Mare”. Evenimentul se va desfășura duminică, 2 iulie 2023, ora 12.30, în Centrul Civic al municipiului Vaslui și este menit a comemora și prăznui pe marele conducător moldav, Ștefan cel Mare și Sfânt.

În cadrul manifestării va avea loc o slujbă de pomenire oficiată de preoți din Protopopiatul Vaslui, se vor susține scurte prezentări ale personalității acestui mare voievod al Țării Moldovei și se vor depune coroane.

Manifestare va fi precedată de vernisajul expoziției „Moștenirea patrimoniului muzeal ștefanian”, ce se va desfășura în Sala „Multimedia” a Muzeului Județean Vaslui, începând cu ora 1200.

Acest eveniment expozițional dedicat epocii lui Ştefan cel Mare (1457-1504) dorește să readucă în atenţia publicului vizitator personalitatea marelui voievod al Țării Moldovei, ostaş neînfricat, bun diplomat, ziditor de țară şi mare ctitor.

„Noi organizăm manifestări dedicate marelui domnitor, în așa fel încât memoria să fie în continuare păstrată și noi să ne facem datoria ca urmași ai lui. Având în vedere că la Podul Înalt încă nu se poate intra, deoarece este în restaurare și sperăm ca până la sfârșitul anului să fie gata, ne desfășurăm activitățile în Centrul Civic al Vasluiului. În acest an avem o expoziție extrem de interesantă ca parte a manifestărilor dedicate Zilei de 2 Iulie. Vrem ca această zi să rămână una de referință pentru vasluieni și nu numai”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*