Home » Local » Criză de apă potabilă! 300 de persoane din suburbiile municipiului Vaslui așteaptă ajutorul autorităților

Criză de apă potabilă! 300 de persoane din suburbiile municipiului Vaslui așteaptă ajutorul autorităților

Suburbii ale municipiului Vaslui se confruntă cu lipsa apei potabile din cauza secetei. Afectate de această situație sunt peste 300 de persoane.

Pentru a rezolva problema cetățenilor, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprovizionarea cu apă potabilă a suburbiilor Bahnari şi Viişoara, prin intermediul ISU.

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a spus că solicitarea nu este însă în conformitate cu legislația în vigoare.

„Am discutat cu reprezentanții Primăriei Vaslui, ai ISU și ai Aquavas pentru a găsi o soluție la această problemă. Potrivit legii, responsabilitatea aprovizionării cu apă potabilă revine Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Primăriei Vaslui. ISU nu are atribuția de a transporta și furniza apă potabilă și, în consecință, nu poate interveni în astfel de situații. Este esențial ca autoritățile locale să ia măsurile necesare pentru a asigura aprovizionarea cu apă potabilă a cetățenilor din suburbiile afectate”, a spus prefectul.

Problema lipsei apei în această zonă durează de aproximativ 14 ani. În ceea ce privește transportul apei potabile, trebuie subliniat faptul că ISU nu dispune de mașini care să îndeplinească această funcție.

Mai exact, a spus Daniel Onofrei, este responsabilitatea primăriei să asigure transportul apei potabile, fie prin închirierea de mașini care îndeplinesc caracteristicile necesare, fie prin furnizarea de apă îmbuteliată.

Reprezentanții Primăriei Vaslui au dat asigurări că vor căuta soluții astfel încât cetățenii să nu ducă lipsă de apă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*