Home » Local » Un tânăr a spart mai multe mașini parcate în municipiul Bârlad, de unde a furat sume de bani și bunuri de valoare

Un tânăr a spart mai multe mașini parcate în municipiul Bârlad, de unde a furat sume de bani și bunuri de valoare

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Banca, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unui tânăr, care locuia fără forme legale în municipiul Bârlad, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat (furt calificat, furt calificat în formă continuată și două tentative la infracțiunea de furt calificat), în perioada martie – iunie 2023, în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 9/10 mai 2023, persoana bănuită de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, pe timpul nopții, pe ușa lăsată deschisă, într-un apartament din municipiul Bârlad, situat pe strada Nicolae Tonitza, și ar fi sustras un portmoneu cu bani și acte de identitate.

Totodată, bărbatul este bănuit că ar fi pătruns, în perioada 20 – 28 iunie 2023, pe timpul nopții, prin efracție, în mai multe autoturisme parcate în municipiul Bârlad, de unde ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă diverse sume de bani și bunuri de valoare.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunilor este estimat la peste 6.000 lei.

Ieri, 28 iunie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de tânărul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Astăzi, 29 iunie 2023, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: