Home » Local » Instalație clandestină! Un bărbat din Huși a racordat ilegal apartamentul la conducta de gaze naturale

Instalație clandestină! Un bărbat din Huși a racordat ilegal apartamentul la conducta de gaze naturale

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, din municipiul Huși, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și  ruperea de sigilii, ambele în formă calificată, și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze naturale sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Huși au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Huși, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni, după ce ar fi fost sesizați de către reprezentantul unui operator distribuție gaze naturale, cu privire la faptul că, la data de 19 iunie 2023, ar fi depistat la un apartament din municipiul Huși o intervenție neautorizată la rețeaua de gaze naturale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit faptul că, persoana bănuită de comiterea infracțiunilor ar fi avut întreruptă alimentare cu gaze de către furnizor, contorul ar fi fost blocat și ar fi fost sigilat, spre neschimbare.

În luna iunie 2023, bărbatul cercetat ar fi deteriorat sigiliul aplicat pe conductă, ar fi montat o instalație clandestină, cu care s-ar fi racordat ilegal la conducta de gaze naturale și, astfel, ar fi sustras gaze naturale din rețea.

La data de 28 iunie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, la data de 29 iunie 2023, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*