Home » Local » Acțiune IPJ Vaslui! Au fost legitimate peste 1.500 de persoane și controlate 1.100 de vehicule și mopede

Acțiune IPJ Vaslui! Au fost legitimate peste 1.500 de persoane și controlate 1.100 de vehicule și mopede

Peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Vaslui, sprijiniți de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat în week-end, pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

Vineri și Sâmbătă, 30 iunie și 1 iulie 2023, peste 300 polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea infracțiunilor economice, siguranță școlară, protecția animalelor, prevenirea criminalității și acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Activitățile polițienești au vizat prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, în orașele Murgeni și Negrești, prcum și în comunele arondate, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.

Structurile de siguranță școlară, prevenirea criminalității și protecția animalelor, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, derulat activități cu caracter preventiv-informativ prin care s-au prezentat consecințele și riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

Tinerii au putut afla prevederile legislative ce reglementează substanțele interzise și instituțiile cărora le putem solicita sprijin în vederea acordării serviciilor de consiliere și asistență pentru persoanele consumatoare de droguri.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 1.500 de persoane si controlate peste 1.100 vehicule și mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest 410 conducători auto. Au mai fost verificate 60 de societăți comerciale, 9 cluburi/discoteci și peste 60 de agenți de pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 336 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 115. 000 de lei.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere (1 conducere sub influența alcoolului, 8 pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise și 6 pentru alte abateri) și  8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au intervenit cu operativitate la 93 de evenimente în această perioadă, 88 de solicitări fiind primite prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile cu risc ridicat criminogen.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: