Home » Administratie » Comunele Laza și Epureni au primit bani pentru modernizarea drumurilor locale

Comunele Laza și Epureni au primit bani pentru modernizarea drumurilor locale

Ministerul Dezvoltării a virat sume de bani în vederea decontării facturilor pentru 64 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

În județul Vaslui au primit bani comunele Laza și Epureni. Este vorba de proiecul „Reabilitare și modernizare drumuri locale afectate de inundațiile din iunie 2021, în comuna Laza, jud. Vaslui” în valoare de 12,6 milioane de lei și proiectul „Modernizare drumuri de interes local din comuna Epureni, județul Vaslui” în valoare de 12,4 milioane de lei.

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*