Home » Agricultura » Bani pentru apicultori! Cererile se pot depune până pe data de 4 august 2023

Bani pentru apicultori! Cererile se pot depune până pe data de 4 august 2023

Apicultorii vasluieni pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2023. Cererile se pot înregistra până pe data de 4 august 2023, iar fondurile fac parte din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din FEGA şi de la bugetul de stat. La nivel național, valoarea sprijinului alocat pentru anul curent este de 12.163.260 euro.

Printre altele, cererile se pot depune pentru intervenții apicole pentru formele asociative; servicii de consiliere, asistenţă tehnică, formare, informare şi schimb de bune practici, inclusiv prin colaborarea în reţea, pentru apicultori şi pentru organizaţiile de apicultori; promovare, comunicare şi marketing, inclusiv acţiuni de monitorizare a pieţei şi activităţi care vizează în special sensibilizarea consumatorilor în privinţa calităţii produselor apicole etc.

În ultimii ani, numărul de apicultori din județul Vaslui s-a redus constant. Astfel, mai activează circa 6.000 de apicultori, care au în jur de 60.000 de familii de albine.

„Au rămas apicultori cei meticuloși și stoici, pentru că rezultatele vin în urma unei activități deosebite. Apicultorii lucrează de dimineața și până seara și este o activitate care ar trebui apreciată ne noi cei care observăm fenomenul acesta, dar și de consumatori. Apicultorul depune multă muncă pentru a produce un kilogram de miere”, spunea Vasile Puf, președintele Asociației Crescătorilor de Albine Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*