Home » Invatamant » Rezultate finale la Evaluarea Națională! 63,7% dintre absolvenții de gimnaziu din județul Vaslui au trecut examenul

Rezultate finale la Evaluarea Națională! 63,7% dintre absolvenții de gimnaziu din județul Vaslui au trecut examenul

Un procent  de 63,7% dintre absolvenții de gimnaziu din județul Vaslui au trecut examenul la Evaluarea Națională 2023. Din totalul celor 3.452 de elevi care au susținut examenul, un număr de 1.249 de candidați vasluieni nu au reușit să obțină media peste 5. De asemenea, alți 172 de absolvenți de gimnaziu înscriși nu s-au prezentat la una sau ambele probe.

Nu în ultimul rând, în județul Vaslui s-a înregistrat 5 medii de 10, care au clasat județul pe locul 17 la nivel național. Totodată, cu cele 49 de note de 10, Vasluiul se situează pe locul 25 în țară.

Între acești cei mai buni elevi vasluieni se numără doi candidați de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Vaslui și câte un candidat de la școlile „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, „Vasile Alecsandri” Vaslui și de la Colegiul Național „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad, care au obținut media maximă, 10.

Pentru toți absolvenții de gimnaziu care au trecut Evaluarea Națională urmează ocuparea unui loc la liceul și specializarea dorită, rezultatele obținute la acest examen de capacitate fiind singurele care contează.

Înscrierea la liceu va începe pe 6 iulie, iar până pe 17 iulie elevii împreună cu părinții vor completa fișele de opțiuni pentru înscrierea la liceu. Conform calendarului oficial, repartizarea computerizată are loc pe data de 19 iulie.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*