Home » Local » Șoferi băuți la volan! Polițiștii vasluieni au reținut mai mulți bărbați pentru infracțiuni la regimul rutier

Șoferi băuți la volan! Polițiștii vasluieni au reținut mai mulți bărbați pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii vasluieni au reținut două persoane și efectuează cercetări față de acestea, după ce au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au reținut un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Epureni, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 1 iulie 2023, ora 16.40, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul național DN 24A, în localitatea Epureni, comuna Bursuci, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Totodată, întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a încercat testarea acestuia cu aparatul alcooltest, însă fiindcă acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate și nu s-a reușit testarea acestuia, a fost condus la o unitatea medicală din Murgeni, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, 4 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Poienești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 1 iulie 2023, ora 21.41, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe drumul județean DJ 245M, în localitatea/comuna Poienești, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, 4 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive:

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice!

Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*